Türk topraklarında ikamet eden yabancılara 30 ile 60 iş günü arasında değişen bir süre içinde yatırımcı ve ailesi için Türk vatandaşlık dosyasını çıkarma konusunda yardımcı oluyoruz ve yatırımcı müvekkillerimiz Türkiye içinde veya dışında olsun, avukatlarımız müvekkiller adına tüm prosedürleri tamamlamakla sorumludur.
DYM Hukuk ve Danışmanlık olarak her tür vatandaşlık için prosedürleri kolaylaştırma konusunda uzmanız.
Türk vatandaşlığı almanın birçok yolu vardır ve şu şekildedir:
1- Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı
En yaygın vatandaşlığa kabul yöntemlerinden biridir ve yatırım biçimleri aşağıdaki gibidir:
Değeri en az 400.000 ABD Doları olan bir veya daha fazla gayrimenkulü en az üç yıl satılmaması şerhi düşürülmek kaydıyla edinmiş olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca tespit edilmiş olmak,
En az 500.000 ABD doları veya karşılığı döviz tutarında katkı payını, kapsamı Sigortacılık ve Özel Emeklilik ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen fonlarda tutmak ve en az üç yıl sistemde kalmak şartıyla bireysel emeklilik sistemine yatırdığı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilmiş olmak,
En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilmiş olmak.
2- Osmanlı Ve Türk Kökenli Olduklarının İspatı İle Türk Vatandaşlığı
Vatandaşlığa alınmak için Osmanlı kökenli olduğunun ispatı, yetkili makamlara bir Osmanlı veya Türk belgesi veya yasal olarak onaylanmış herhangi bir belge sunmaktır.
3- Türkiye'de Daimi İkamet Yoluyla Vatandaşlık
Türkiye Cumhuriyeti'nde kesintisiz 5 yıl ikamet eden bir yabancı, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile Türk vatandaşlığını kazanmaya hak kazanan daimi ikamet kartı almaya hak kazanır. “5 yıl süreyle kesintisiz olarak Türkiye’de ikamet etmek” şartını sağlamak için yabancının uzun dönem ikamet izni, öğrenci ikamet izni veya aile ikamet izni ile Türkiye’de kalması gerekmektedir.
Daimi ikamet izni alma koşulları :
Türk topraklarında geriye dönük olarak 5 yıl süreyle kesintisiz ve düzenli ikamet etmek,
Son 3 yılda sosyal yardım almamak,
Kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayacak düzenli bir gelire sahip olmak,
Yabancının geçerli bir sağlık sigortasının olması,
Kamu düzeni ve güvenliği için tehdit oluşturmamaktır.
4- Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığı
Bir Türk vatandaşı ile evlilik, doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. En az üç yıldan beri bir Türk vatandaşı ile evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvurabilirler. Başvuru tarihinden sonra Türk vatandaşı eşin ölümü nedeniyle evliliğin sona ermesi halinde aile birliği içinde yaşama şartı aranmaz.
Türk vatandaşlığı sahibi aşağıdaki avantajlardan yararlanır:
· Daimi ikamet,
· Çifte vatandaşlığa izin verilmesi,
· Türkiye'de sınırsız çalışma ve yatırım yapma imkanı,
· Birçok ülkeye vizesiz seyahat etmek,
· Birçok ülke için vize alırken kolay prosedürler,
· Eşi ve 18 yaşından küçük çocukları için Türk vatandaşlığının kazanılması,
· Avrupa Ekonomik Topluluğu ile Ankara Anlaşması gibi çok taraflı ikili anlaşmalar yoluyla Türklere sağlanan uluslararası teşviklerden yararlanmak.